O le Si'itia o le afifiina o Pepa e atagia ai le fa'atupuina o le Siosiomaga

[Iuni 25, 2024]I totonu o se lalolagi ua fa'atupula'ia le fa'atumauina, o lo'o feagai le afifiina o pepa i le si'itia tele o le ta'uta'ua ona o se suiga fa'alesiosiomaga i le afifiina o palasitika masani. O lipoti lata mai o alamanuia o loʻo faʻaalia ai le faʻateleina o le faʻaaogaina o fofo faʻapipiʻi pepa, faʻamalosia e manaʻoga faʻatau ma faiga faʻatonutonu.

O mea fou e fa'atupuina ai le tuputupu a'e

O le tuputupu aʻe o le afifiina o pepa e faʻamalosia e le faʻaauauina o faʻafouga i meafaitino ma faiga gaosiga. O le afifiina o pepa fa'aonaponei e sili atu ona umi, fa'apitoa, ma matagofie fa'alelei nai lo se isi lava taimi muamua. O tekinolosi fa'atekonolosi ua mafai ai ona gaosia pepa afifi e mafai ona puipuia lelei oloa a'o fa'aitiitia le a'afiaga o le si'osi'omaga. O auala fou faʻapipiʻi ua faʻaleleia atili ai le faʻafefe o le vai ma le tumau, e faʻaogaina ai le afifiina o pepa mo le lautele o oloa, e aofia ai meaʻai ma meainu.

"O le pisinisi afifi pepa ua faia ni laasaga mataʻina i le faʻaleleia o uiga lelei ma le vaʻaia o ana oloa,"fai mai Dr. Rachel Adams, Ofisa Sili Innovation i GreenPack Technologies."O a matou faʻauluuluga lata mai i mea faʻapipiʻi e mafai ona faʻaleagaina ma le faʻamaoni faʻatulagaina o loʻo fesoasoani e faʻafetaui manaoga eseese o matou tagata faʻatau ae faʻaitiitia tulagavae o le siosiomaga."

Fa'amanuiaga ole Si'osi'omaga

O le afifiina o pepa e tulaga ese mo ona aoga taua o le siosiomaga. Faia mai punaoa fa'afouina, pepa e mafai ona fa'aleagaina ma faigofie ona toe fa'aaogaina pe a fa'atusatusa i palasitika. O le suiga i le afifiina o pepa o lo'o fa'aitiitia ai lapisi lapisi ma fa'aititia le kaponi fa'aoso e feso'ota'i ma le gaosiga ma le lafoai. E tusa ai ma se lipoti a leSustainable Packaging Alliance, o le fesuia'i i pepa afifi e mafai ona tipi ese ai kasa oona mai le afifiina e oo atu i le 60% pe a faatusatusa i le afifiina o palasitika masani.

"O tagata faʻatau ua amata ona malamalama atili i le siosiomaga ma o loʻo manaʻomia le afifiina e fetaui ma o latou faʻatauga,"fai mai Alex Martinez, Ulu o le Sustainability i EcoWrap Inc.“O le afifiina o pepa e maua ai se fofo e le gata ina gafataulimaina ae e mafai foi ona fuaina mo pisinisi tetele ma laiti.”

Tulaga o Maketi ma Aafiaga Faaletulafono

O tulafono faatonutonu a le malo e faʻatatau i le faʻaitiitia o otaota palasitika o loʻo faʻamalosia tele ai le maketi pepa afifi. O le faʻatonuga a le Iuni a Europa i palasitika faʻaoga tasi, faʻatasi ai ma tulafono tutusa i le US ma isi itulagi, ua faʻamalosia ai kamupani e suʻe ni auala gafatia. O nei faiga fa'avae ua fa'avavevave ai le fa'aaogaina o pepa afifi i totonu o pisinisi eseese, mai le fa'atau atu i auaunaga tau taumafa.

"O faiga faʻatulafonoina o loʻo faia se sao taua i le faʻauluina o le suiga i le afifiina gafataulimaina,"taʻua Emily Chang, Faiga Faʻavae Suʻesuʻe i le Environmental Packaging Coalition."O loʻo faʻatuputeleina le liliu atu o kamupani i fofo faʻavae pepa e tausisia ai tulafono fou ma faʻafetaui ai le faʻatupulaia o manaoga o tagata faatau mo oloa lanu meamata."

Ta'ita'i Autasi ma Fa'amoemoega i le Lumana'i

O fa'ailoga ta'uta'ua ma fa'atauoloa o lo'o fa'apipi'iina pepa afifi e fai ma vaega o a latou fuafuaga fa'aauau. Kamupani e pei ole Amazon, Nestlé, ma Unilever ua fa'alauiloa ni fuafuaga e sui ai pusa palasitika i pepa fa'avae filifiliga. O pisinisi laiti ma feololo (SMEs) o loʻo faʻaaogaina pepa afifiina e faʻaleleia ai latou foliga faʻailoga ma faʻamalieina manaʻoga o tagata faʻatau mo oloa faʻaleleia le siʻosiʻomaga.

"O le afifiina o pepa ua avea ma filifiliga sili mo pisinisi o loʻo vaʻavaʻai e faʻaleleia a latou faʻamaoniga o le siosiomaga,"fai mai Mark Johnson, Pule Sili o PaperTech Solutions."O loʻo vaʻaia e a matou tagata faʻatau ni faʻamatalaga lelei mai tagata faʻatau o loʻo talisapaia le faʻaitiitia o aʻafiaga o le siosiomaga o le afifiina o pepa."

O le lumanaʻi vaʻaiga mo le afifiina o pepa o loʻo tumau pea le lelei, faʻatasi ai ma le au suʻesuʻe maketi o loʻo valoia le faʻaauau pea o le tuputupu aʻe. A'o fa'aleleia atili e fa'atekonolosi le fa'atinoga ma le tau-lelei o le afifiina o pepa, o lona fa'aaogaina e fa'amoemoe e fa'alautele atili, ma saofagā i se fa'atupu fa'anatura fa'anatura fa'alelalolagi.

Fa'ai'uga

O le si'itia o le afifiina o pepa ua atagia mai ai se suiga lautele i le fa'aauauina o fofo o afifi. Faatasi ai ma le faʻaauauina o mea fou, tulafono lagolago, ma le faʻatupulaia o manaoga o tagata faʻatau, o le afifiina o pepa o loʻo sauni e faia se sao taua i le lumanaʻi o le afifiina o le siosiomaga.


Punavai:Fa'atauga Tumau I aso nei
Tusitala:James Thompson
Aso:Iuni 25, 2024


Taimi meli: Iuni-25-2024