Tulaga ma lu'itau o lo'o tula'i mai: Le Tulaga o lo'o iai nei ma le Lumana'i ole Alamanuia o Oloa Pepa

Aso: Iulai 8, 2024

I tausaga talu ai nei, ona o le faʻalauiloaina o le siosiomaga ma le atinaʻe gafataulimaina ua maua le malosi, o le pisinisi oloa pepa ua feagai ma avanoa fou ma luitau. I le avea ai ma mea fa'aleaganu'u, ua fa'ateleina le fa'atauaina o oloa pepa e fai ma sui i mea e le fa'aleleia le si'osi'omaga e pei o palasitika ona o lo latou biodegradability ma fa'afouina. Ae ui i lea, o lenei faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻatasi ma le faʻaleleia o manaʻoga maketi, faʻafouga tekonolosi, ma suiga o faiga faʻavae.

Siitia Manaoga Maketi

Faatasi ai ma le siʻitia o le siʻosiʻomaga i le va o tagata faʻatau, ua faʻatupulaia le faʻaaogaina o pepa pepa i afifiina ma mea tau fale. O meafaipepa, pusa afifi, ma taga pepa e mafai ona fa'aleagaina o lo'o maua le lauiloa i maketi. Mo se fa'ata'ita'iga, o fa'ailoga fa'alelalolagi e pei o McDonald's ma Starbucks ua fa'asolo malie ona fa'aofi mai ni atigipusa pepa ma le afifiina o pepa e fa'aitiitia ai otaota palasitika.

E tusa ai ma se lipoti a le kamupani suʻesuʻe maketi Statista, o le maketi o oloa pepa a le lalolagi na oʻo atu i le $ 580 piliona i le 2023 ma e faʻamoemoe e tupu i le $ 700 piliona i le 2030, faʻatasi ai ma le aofaʻi o le tuputupu aʻe faʻaletausaga e tusa ma le 2.6%. O lenei tuputupu aʻe o loʻo faʻauluina e le malosi o manaʻoga i maketi a Asia ma le Pasefika ma Europa, faʻapea foʻi ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o pepa faʻapipiʻi isi mea i lalo o le faʻatonuga faʻatonutonu.

Fa'atekonolosi Fa'afouga Fa'aola Atina'e

O le alualu i luma faatekonolosi i le pisinisi oloa pepa o loʻo faʻaauau pea ona faʻaleleia le eseesega o oloa ma faʻatinoga. O oloa pepa fa'aleaganu'u, fa'atapula'a i le le lava o le malosi ma le vai fa'afefe, na feagai ma fa'alavelave i nisi fa'aoga. Ae ui i lea, o atinaʻe lata mai i le nanofiber reinforcement and coating technology ua matua faʻaleleia atili ai le malosi, faʻafefe vai, ma le gaʻo faʻafefe o oloa pepa, faʻalauteleina lo latou faʻaogaina i le afifiina o meaʻai ma mea e ave i fafo.

E le gata i lea, o lo'o fa'aauau pea le atina'eina o mea e mafai ona fa'aaogaina pepa, e pei o ipu pepa e mafai ona 'aina ma fa'ailoga pepa mata'itusi atamai, fa'afetaui le mana'oga mo mea e fa'alelei i le si'osi'omaga ma maualuga fa'atinoga i vaega eseese.

Aafiaga o Faiga Faavae ma Tulafono Faatonutonu

Malo i le lalolagi atoa o loʻo faʻatinoina faiga faʻavae e faʻaitiitia ai le filogia o palasitisi ma lagolagoina le faʻaogaina o oloa pepa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le European Union's Single-Use Plastics Directive, amata talu mai le 2021, faʻasaina le tele o mea faʻaoga palasitika, faʻalauiloaina isi pepa. Na tuʻuina atu foi e Saina le "Faʻamatalaga i luga o le Faʻamalosia atili o le Faʻamalo Faʻaleagaina o Plastic" i le 2022, faʻamalosia le faʻaogaina o oloa pepa e sui ai palasitika e le mafai ona faʻaleagaina.

O le fa'amalosia o nei faiga fa'avae e maua uma ai avanoa ma lu'itau mo le alamanuia oloa gaosi pepa. Kamupani e tatau ona tausisia tulafono faatonutonu aʻo faʻaleleia le lelei o oloa ma gaosiga lelei e faʻafetaui ai le faʻatupulaia o manaʻoga maketi.

Faamoemoega ma Luitau i le Lumanai

E ui lava i se vaaiga lelei, o le pisinisi oloa pepa e feagai ma ni luitau. Muamua, o le fesuisuiai o tau o meafaitino o se popolega. O le gaosiga o pulupulu e faʻalagolago i punaoa tau vaomatua, ma o lona tau e matua aʻafia i mea e pei o suiga o le tau ma faʻalavelave faʻanatura. Lona lua, o le gaosiga o pepa e mana'omia ai le tele o le suavai ma le malosi, fa'atupu popolega e uiga i le fa'aitiitia o a'afiaga o le si'osi'omaga ae fa'atumauina le lelei o le gaosiga.

E le gata i lea, e tatau i le alamanuia ona faʻavavevave le faʻafouga e o gatasi ma le alualu i luma faatekinolosi ma manaoga eseese o tagata faatau. O le atina'eina o oloa pepa fa'apitoa ma maualuga fa'atinoga e taua tele mo le fa'atupula'ia o le tuputupu a'e. E le gata i lea, i le faʻatauvaʻa maketi o le lalolagi, faʻaleleia le faʻaogaina o filifili faʻatau ma gafatia tau maketi e taua mo kamupani.

Fa'ai'uga

Aotelega, fa'aoso e faiga fa'avae tau si'osi'omaga ma suiga o mana'oga o tagata fa'atau, o lo'o aga'i atu le pisinisi oloa pepa i se lumana'i sili atu ona gafataulimaina ma lelei. E ui i lu'itau e pei o tau o meafaitino mata ma aafiaga o le siosiomaga, faatasi ai ma faiga faatekinolosi fou ma faiga faavae lagolago, o le alamanuia e faamoemoe e faatumauina le tuputupu ae mausali i tausaga a sau, e faia se sao taua i le atinae gafataulimaina.


Taimi meli: Iul-08-2024